Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Kulki na węzłach chłonnych pachwinowych

Gość Michal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jakis tydzien temu wyczulem na wezlach chlonnych pachwinowych z lewej i prawej strony kulki. To mnie wogule nie boli i nie bolalo.Po jakims czasie lewa kulka znikla. Wczoraj bylem u lekarza on zlecil mi badanie usg jamy brzusznej,moczu i krwi. Wykonalem badania w moczu i krwi nic nie bylo, wszystko bylo okey. Tylko w usg jamy brzusznej widac z prawej strony na pachwinie ta kulke ma ona wymiary 1,52 cm x 0,661cm. Zdaje mi sie ze ta kulka w prawej strony sie pomniejszyla od wczoraj i dalej sie zmniejsza. Moge wiedziec co to w ogule jest ? czy to sie moze zrobic tak na chwile i sie pomniejszyc? zniknac? Boje sie troche*/ to sie moze tez przyda: gram w klubie sportowym (pilka nozna) 3 razy w tygodniu treningi, 4 razy w tygodniu silownia i normalnie w szkole wf.Jestem dobrej mysli*)Z gory dziekuje:) Dodam jeszcze bylem u chirurga on nie widzi zadnych przyczyn chirurgicznych. Mam 2,200 leukocytow w krwi */

Moge wiedziec co to w ogóle jest ? - to powiększony zapewne węzeł chłonny z powodu jakiegoś odczynu zapalnego miejscowego, takie węzły nawet mogą powiększyć się z powodu przeciążenia mięśni w tej okolicy ciała czy to sie moze zrobic tak na chwile i sie pomniejszyc? - tak, to może być tylko chwilowy odczyn węzłowy, który może ustąpić w przeciągu kilku tygodni może ustąpic zniknac? - tak