Gość Przemek Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Witam 8 lutego 2011 doznałem urazu: - Wieloodłamowe złamanie kości skokowej prawj i - Zwichnięcie stawu skokowo-pietowego prawego. Zastosowano leczenie operacyjne: Otwarta repozycja i wewnętrzne zespolenie złamanej kośći skokowej i zwichnięcia w stawie skokowo-piętowym wstawiono dwie śruby ( wyglądają jak wkręty) Po dziesieciu dniach w szpitalu powiedzieli że mam sciagnać szwy za 7 dni podczas pobytu w szpitalu miałem dziwny objaw podczas stawania czułem jak noga mi puchnie w gipsie i stopa robi sie czerwona lekarze powiedzieli ze to normalne samo przejdzie. Byłem prywatnie u specjalisty chirurga-ortopedy urazowego na zdjeciu szwów tez powiedział że to przejdzie i kazał brać tabletki Aescin Noge mam w łusce gipsowej kazał mi sciagać łuske na dzień i smarować maściami Lioton i Fastum oraz delikatnie ruszac stopą. Obrzęk zaczyna zanikać ale cały czas martwi mnie że jak wstaje to noga robi sie czerwona a jak usiade wszystko wraca do normy Czy to normalny objaw po takim urazie ze noga robi sie czerwona jak wstaje??? za tydzień ide do lekarza i potem rehabilitacja Pozdrawiam Przemek i życzę duzo zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Tak to normalny objawów, który powinien powoli się wycofywać. Zapewne przyspieszy ten proces leczenie rehabilitacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renata Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Przemek, jestem po takim samym urazie w 2008r, czeka Cię wiele niespodzianek,jeśli chciałbyś porozmawiać: gg 2911054. Uważaj na ten obrzęk, zawsze istnieje ryzyko zespołu Sudecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi