Gość Grzegorz Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Mam spore zgrubienie nad przyrodzeniem, które jest zaczerwienione i w momencie dotyku bardzo bolące. Najpierw miałem po lewej stronie nad przyrodzeniem i smarowałem maścią rozgrzewającą to przestało boleć na kilka dni. A teraz mam to samo ale po prawej stronie tylko większe i bardziej bolące. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 To prawdopodobnie jakiś zaczopowany gruczoł łojowy lub potowy w stanie zapalnym. Odpowiednia higiena tej okolicy ciała powinna spowodować wycofanie się takiego miejscowego stanu zapalnego. Jeśli w przeciągu 2-3 dni do tego nie dojdzie trzeba skonsultować się bezpośrednio z lekarzem, który ewentualnie zaleci odpowiednie środki (np. miejscowo działające leki przeciwzapalne lub/i antybiotyki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 To zgrubienie jest pod skórą. Czy to może być gruczoł łojowy lub potowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi