Gość Tomasz Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Mam spłaszczony (wręcz rozdwojony) i rozciągnięty(dłuższy) prawy nasieniowód. W związku z czym prawe jądro wysuwa się niżej, gdy jest ciepło. Nic mnie nie boli, nie miałem urazów mechanicznych. Jakie badania powinienem wykonać i czy to jest w normie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Nie ma z reguły symetrycznie położonych jąder. Normą jest, że jedno jądro jest niżej położone od drugiego i wtedy cały powrózek nasienny wraz z nasieniowodem jest wydłużony. Oczywiście jeśli ma Pan jakiekolwiek wątpliwości z tego powodu zalecam skonsultować się z urologiem. Taka konsultacja zapewne Pana uspokoi i nie będzie koniczności wykonywania jakichkolwiek badań dodatkowych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi