Gość Leszek Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Witam.Moje pytanie dotyczy koosystencji nasienia.Ostatnio zabosewowałem pojawienie sie jakis małych grudek w nasieniu.Czy to jest normalne? Jestem facetem po 45 roku życia.Czy to jakieś objawy które mogą być niebezpieczne dla mojego zdrowia?Byłem u urologa w zeszłym roku badanie prostaty było ok.Pojawił sie jedynie na jądrze prawdopodobnie wodniak o ile pamięć mnie nie myli.Było robione USG.Chirurg powiedzieł ze można z tym żyć jedynie jak by zaczoł sie powiekszać lub by mi przeszkadzać można zrobić zabieg.Bardzo mi zależy na odpowiedzi.Przebywam za granicami polski i komunikacja z lekarzem po angielsku sprawia mi troszke kłopotów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Czy to jest normalne? - czasami w nasieniu takie grudki mogą występować, zwłaszcza przy dłuższej abstynencji seksualnej Czy to jakieś objawy które mogą być niebezpieczne dla mojego zdrowia? - nie, to nie ma wpływu na Pan zdrowie, oczywiście celem pogłębienia diagnostyki można wykonać badanie laboratoryjne spermy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi