Gość Aniaa Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Witam mam problemy z kręgosłupem byłam na badaniu MR proszę o interpretację wizytę u ortopedy mam dopiero za tydzień oto wynik badań: Badanie MR wykazuję płaską centralną podwięzadłową przepuklinę krążka m/ kręgowego L5/S1, z objawami umiarkowanego, symetrycznego ucisku oponowo-korzeniowego. Dość ścieńczały kompleks pierścień włóknisty -więzadło podłużne tylne. Odwodnienie tego krążka bez utraty wysokości. względna wrórna ciasnota kanału kręgowego na tym poziomie. pojedyńcze guzki Schmorla w płytkach granicznych trzonów kręgowych. Stożek rdzeniowy jednorodny. Proszę o pomoc czy operacja będzie konieczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magdalena Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Witam, też mam zdiagnozowaną przepuklinę krążka i z takim wynikiem (ze względu na ucisk na worek oponowo korzeniowy) ortopeda skierował mnie na konsultację z neurochirurgiem. Proponuję więc, żebyś przed kolejną wizytą u ortopedy miała już tą konsultację za sobą. Zaoszczędzisz trochę czasu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aniaa Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 a jak myślisz operacja będzie konieczna ?bardzo się jej boje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magdalena Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 To zależy od Twojego konkretnego stanu i jakie dolegliwości jemu towarzyszą. Nie stresuj się na zapas, neurochirurg wszystko Ci powie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Sam wynik badania MR nie sugeruje w takim przypadku leczenia operacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Jeśli będziesz korzystać z odpowiednich zabiegów na urządzeniu Ceragem E, to GWARANTUJĘ ci, że operacja nie będzie konieczna i będziesz omijać lekarzy szeeeeeeerokim łukiem. Sam z tego typu zabiegów korzystam i mówię Ci nie ma nic lepszego, skuteczniejszego, naturalnego i nieinwazyjnego. W Polsce jest kilkanaście salonów w których można za darmo wypróbować urządzenie. SPRÓBUJ BO WARTO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nata Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Badanie MR wykazuję płaską centralną podwięzadłową przepuklinę krążka m/ kręgowego L5/S1, z objawami umiarkowanego, symetrycznego ucisku oponowo-korzeniowego. Dość ścieńczały kompleks pierścień włóknisty -więzadło podłużne tylne. Odwodnienie tego krążka bez utraty wysokości. względna wrórna ciasnota kanału kręgowego na tym poziomie. pojedyńcze guzki Schmorla w płytkach granicznych trzonów kręgowych. Stożek rdzeniowy jednorodny. czy ktoś miał coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi