Gość Małgorzata Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Być może moje pytanie nie do końca będzie związane z treścią forum, mimo to jest dla mnie niezwykle ważne. dwa tygodnie temu miałam usuwany laparoskopowo woreczek żółciowy. męczą mnie ostatnio częste mdłości. od dzieciństwa (z powodów, które nie są istotne dla sprawy) mam silną fobię na punkcie wymiotów, jest to stan lęku wręcz panicznego. wiem, powinnam zgłosić się do psychiatry :) biorę leki antydepresyjne, które jak dotąd nie pomogły, a minęło już prawie 20 lat. czy istnieją określone leki przeciwwymiotne, które mogłabym zażyć w trakcie mdłości i powstrzymywania wymiotów. wiem - ulżyłoby mi - ale Pan Doktor najlepiej wie jak trudne jest opanowanie fobii - dla mnie wręcz niemożliwe na dzień dzisiejszy. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Oczywiście leki przeciwwymiotne istnieją i są różnego rodzaju. Dostępne są na receptę. O ich zastosowaniu musi zadecydować bezpośrednio lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi