Gość amelia Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Witam miałam już 2 krotnie badaną prolaktyne za pierwszym razem bez obciązenia 3 krotny jest wzrost ponad norme lekarz kazał ponownie ją sprawdzic mój wynik obecny bez obciążenia to 1103mu/l norma102-496mu/l? pytanie czy jest bardzo zawyżona? wczesniej miałam w innych jednostkach- mój wynik 76,11ng/ml norma 4,79-23,30!! czy mógłby pan przeliczyc mi ten wynik1103mu/l na ng/ml? dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Wynik ponad dwukrotnie przekracza normę i oznacza średniego stopnia zwiększenie poziomu prolaktyny. W przeliczeniu na ng/ml 1103 mu/l wynosi 51,81 ng/ml. Wynik trzeba skonsultować z endokrynologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 witam bardzo bym prosił o przeliczenie moich wyników pierwszy wynosił: 1514.0 ng/ml a drugi 3885,82 ulU/ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi