Gość Natalia Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Witam! Od 3 dni zauważyłam lekki ekrwawienie z odbytu, krew jest jasna jakby świeża. Byc moze jest to związane z dużym stresem w moim życiu (za miesiąc ślub a do tego problemy w pracy) oraz dietą i ćwiczeniami odchudzającymi, jednakże chciałam się dowiedzieć, czy mogą to być powody owych dolegliwości? dodatkowo zdaża mi się ból z lewej strony brzucha przypominający skurcz. Poza tym innych objawów nie posiadam. Bardzo proszę o informację czym mogę załagodzić owe dolegliwości o ile jest to mozliwe bez bezpośredniej ingerencji chirurga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Objawy związane z bólem brzucha mogą być właśnie związane z nadmiernym kurczeniem się jelit spowodowanym stresem. Co do krwawienia z odbytu to zapewne powodem są żylaki odbytu. Na pewno trzeba w tej sprawie udać się do chirurga, aby postawić dokładną diagnozę, wykluczyć schorzenia bardziej niebezpieczne (np. nowotwór odbytu czy też odbytnicy). On po badaniu wyjaśni przyczynę dolegliwości i wskaże odpowiedni sposób postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi