Gość Anonim Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Witam, w tym roku będę obchodził 16-stce urodziny i chciałbym zapytać bo mam widoczną wade urody a mianowicie na czole mam 2 widoczne guzy i koledzy nieraz się śmieją że jestem rogaczem i mnie to wkurza.. */ One są twarde i mnie w ogóle nie bolą nawet jak je uderzam lekko , i nie wiem od czego one są bo z wiekiem mi się powiększały , w 4 klasie podstawowej były prawie w ogóle nie widocznej dopiero tak od 1gim zaczęły rosnąc i teraz jak z kimś bliżej rozmawiam to się pyta co mam na czole , i yy ? proszę mi doradzić to jest bardzo ważne dla mnie , bo nie wiem czy taki się podobam dziewczynom przez te rogi bo ogólnie mówią że jestem ładny i mam tą wadę widoczną dla innych GUZY - Dodam że mam 177cm i waże 60kg (Około). Pozdrawiam , jeśli jakieś informację będa potrzebne proszę pisać.. :( Możliwe że coś podobnego było ale prosze o odpowiedź bo nie mogłem znaleźć */ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Trudno mi ocenić czym są te zmiany bez bezpośredniego badania. Najlepiej w tej sprawie udać się na konsulatcję do chirurga wcześniej o tym problemie informując rodziców. Jeśli są to guzowatości kości czołowych to niestety z tym porblemem nie da się nic zrobić. Taka budowa anatomiczna. Chyba, że są to kaszaki. W takim przypadku można je usunąć chirurgicznie niwelując problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonim Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Nie wiem być może że to jest kaszak . To mam pod skórą na czole 2 guzy , jeden po tej drugi po drugiej stronie . Guzy odstają jakieś 1-3cm i jest to widoczne np po wysiłku lub też nieraz na Zdjęciach co jest bardzo denerwujące . Guzy są umieszone do góry pod włosami Jak się poznaję z nowymi ludźmi i potem widzimy się co jakiś czas np 2 razy w tyg to się pytają : co masz na czole ? gdzie się uderzyłeś ? a moi najlepsi koledzy się śmieją i mówią że jestem rogaczem i nie wiem nawet co odpowiedzieć na wszystko mam odpowiedź ale jak ktoś się śmieje z moich guzów to się zamykam i nic nie mówie tylko głowa na dól ..*/ Pokazywałem to matce ale nie wie co to jest. Jak mogę rozpoznać czy to kaszaki? Guzy są twarde ale nie boli mnie w ogóle jak je dotykam czy coś . Nie wiem czy te guzy się przesuwają jak nimi ruszam bo nie czuję tego tylko czuję jak skóra się porusza *d Proszę o odpowiedź :) I czy może jak bym się spytał lekarza rodzinnego to bym dostał skierowanie czy by mi doradził ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi