Gość patrycja Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Witam. Mam 17 lat. W niedzielę od 6 do 17 wymiotowałam samą zółcią, na poczatku mialam 37 stopni jednak na noc wzrozsła na 39, popekaly mi w oczach naczynka krwionosne mam straszne since pod oczami. Minęły prawie trzy dni a mnie nadal bardzo boli brzuch w okolicach pępka, robiłam badania i wyszło mi podwyzszona bilirubina . Czego mogą to być objawy, dodam ze teraz nie mam gorączki jednak nie mogę ruszać oczami ani nacisnac brzucha gdyz sprawia mi to ogromny ból. Bardzo prosze o szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ldawid Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 o ile podwyszona bilirubina? podwyszenie bilirubiny wystepuje w zółtaczce,wirusowym zapaleniu watroby,uszkodzeniu watroby na skutek zatrucia,marskosci watraby i w trakcie ciazy oraz chorobach metabolicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patrycja Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 ciązę mozna wykluczyc *)... biliurubine mialam 1.30. Czyli mogło to być zatrucie lub jakaś dolegliwosc zwiazana z wątrobą? Gdy bylam dzisiaj u pani lekarki, powiedziala ze nie ma czym sie martwić, ze to może być związane z jajnikami i dostałam lek osłonowy na ból brzucha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość etker:P Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Bilirubina 1,30 to mozna uznac ze jest w normie, gdybys miala bilirubine okolo 10 to bylo by czym sie martwic a tak niema czy a przynajmniej nie tym wynikiem, ja mam bilirubine okolo 3 i lekarz mi mówil ze to nic takiego, czasami tak poprosru jest, Lekko ci sie podwyzszyla pewne dlatego ze mialas lekki stan sapalny albo rotawirusa.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Jeśli miałas tępy ból brzucha możesz dodastkowo zrobic badanie USG a może masz kamienie na woreczku żółciowym i stad te dolegliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi