Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Wymioty żółcią, gorączka, silny ból brzucha i oczu

Gość patrycja

Rekomendowane odpowiedzi

Gość patrycja

Witam. Mam 17 lat. W niedzielę od 6 do 17 wymiotowałam samą zółcią, na poczatku mialam 37 stopni jednak na noc wzrozsła na 39, popekaly mi w oczach naczynka krwionosne mam straszne since pod oczami. Minęły prawie trzy dni a mnie nadal bardzo boli brzuch w okolicach pępka, robiłam badania i wyszło mi podwyzszona bilirubina . Czego mogą to być objawy, dodam ze teraz nie mam gorączki jednak nie mogę ruszać oczami ani nacisnac brzucha gdyz sprawia mi to ogromny ból. Bardzo prosze o szybka odpowiedz

o ile podwyszona bilirubina? podwyszenie bilirubiny wystepuje w zółtaczce,wirusowym zapaleniu watroby,uszkodzeniu watroby na skutek zatrucia,marskosci watraby i w trakcie ciazy oraz chorobach metabolicznych

Gość patrycja

ciązę mozna wykluczyc *)... biliurubine mialam 1.30. Czyli mogło to być zatrucie lub jakaś dolegliwosc zwiazana z wątrobą? Gdy bylam dzisiaj u pani lekarki, powiedziala ze nie ma czym sie martwić, ze to może być związane z jajnikami i dostałam lek osłonowy na ból brzucha...

Bilirubina 1,30 to mozna uznac ze jest w normie, gdybys miala bilirubine okolo 10 to bylo by czym sie martwic a tak niema czy a przynajmniej nie tym wynikiem, ja mam bilirubine okolo 3 i lekarz mi mówil ze to nic takiego, czasami tak poprosru jest, Lekko ci sie podwyzszyla pewne dlatego ze mialas lekki stan sapalny albo rotawirusa.:)