Gość Kasia Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Witam. W lutym miałam zabieg usunięcia ganglionu ( Miałam go od 14 lat na lewym nadgarstku- po wewnętrznej stronie dłoni) . Po 10 dniach od zabiegu zdjęto mi szwy, ale guz jest nadal i wydaje mi się ,że jeszcze większy niż był. Ponadto ręka boli, drętwieje. Robiłam badanie EMG-wynik jest ok. Czy możliwe jest by ganglion tak szybko *wrócił* ? Z góry dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Bez bezpośredniego badania trudno mi określić czym może obecnie być ten guz. Niestety nawroty ganglionów zdarzają się i to nawet dość często około 10-20% przypadków. Jednak nawrót nie występuje tak szybko po zabiegu. Może obecnie guzem jest krwiak, który tak powoli się wchłania. Trzeba w tej sprawie ponownie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi