Gość Joanna Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Witam. Bardzo proszę o przetłumaczenie wyniku badania histopatologicznego. Oto opis: Endometritis purulenta. Fragmenta deciduse et villi partim in statu necrosis et suppurationis. Jeśli jest to możliwe proszę o informację co ten wynik dokładnie oznacza. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Endometritis purulenta. Fragmenta deciduse et villi partim in statu necrosis et suppurationis. - oznacza Zapalenie ropowicze błony śluzowej macicy. Fragmenty doczesnej i kosmków częściowo w stadium martwiczym i ropowiczym. Taki stan oznacza ropowicze zapalenie macicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joanna Sz. Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Witam mam na imię Asia i mam 26 lat.Bardzo bym chciała zajść w ciążę ale jakoś nie pomę.Miałam nie dawno robione badanie histopatologiczne ale nie wiem co oznacza opis,który dostałam.Proszę by ktoś mi pomógł je przetłumaczyć.A więc ten opis to:214361-63 jama : - Krew. Endometritis purulenta. Fragmenta teale in statu necrosis. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi