Gość MICHAŁ GDAŃSK Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Około roku temu po raz pierwszy odczulem bardzo silny ból w pachwinie,dolkadnie troche powyzej ale i ponizej lini brzucha po stronie lewej (mialem wrazenie,ze puchnie mi gwaltownie jakies naczynie-zyla na odcinku okolo 1cm do rozmiarow zołedzia co spowodowalo tak silny bol,ze spadlem ze schodow i nie moglem wstac przez czas około 5minut.) bol po czasie sie zmniejszyl ale byl odczowalny wciaz jako tepy bol razem z rytmem serca. wystraszylo mnie to bardzo i postanowilem odwiedzic kilku lekarzy.ze wzgledu na moj sportowy tryb zycia badania byly pod kontem przepukliny ,ktora zostala wykluczona i po 3mc badan i nie pamietam ilu lekarzy stwierdzono zylaki powruzka nasiennego. zostalem zoperowany 21 grudnia 2010r metoda klasyczna i po 2mc postanowilem wrocic do sportu. bol powrocil razem z treningiem i mimo tego,ze nie cwicze to nawet teraz gdy pisze ten list to odczowam jakby wiercenie w pachwinie.czuje,ze jest to dokladnie ten sam ból co przed operacja lecz jest odczuwalny raz wyzej a raz nizej(przemieszcza sie na odcinku okolo 5cm) przy gwaltownych ruchach lub przy wysilku momentami jest tak silny,ze potrafi mnie sparalizowac na kilka minut ale nigdy nie daje o sobie zapomniec przybierajac lzejsza forme.mam wrazenie,ze przy silnym wysilku moze nie wytrzymac to cos (zyla?) cisnienia krwi . jakie badania wykonac by poprawnie mnie zdiagnozowac? czy jest to ból po operacji? ile czasu wynosi powrot do pelni zdrowia po takiej operacji.nie ukrywam,ze ten bol zabiera mi duzo energi z zycia i nie pozwala uprawiac sportu od prawie roku. prosze o pomoc. serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Przepuklina pachwinowa.Ratuje ciebie tylko operacja. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sttap Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Zdecydowanie tu będzie konieczna operacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MICHAŁ GDAŃSK Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 byłem badany przede wszystkim pod tym kontem ( przepuklina)ze wzgledu na moj sportowy tryb zycia. przepuklina została wykluczona. sadzicie,ze lekarze mogli by to przeoczyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 robili ci usg? na usg pokaże sie to po 2 tyg. nie od razu,jak na razie nie pokazała się gulka ? musisz obserwowac to i ostatecznie pójść na operację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MICHAŁ GDAŃSK Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 witam Tomku. usg mialem robione i rowniez doplerem no i nic lekarz nie stwierdzil poza zylakami powrozka nasiennego ktore mialem zoperowane w grudniu 2010 a bol powrocil po drugim treningu i od tej pory juz boli na codzien tak jak i przed operacja :( do tej pory nie wiedza lekarze skad u mnie ten bol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 sluchajcie, mam to samo bola mnie pachwiny, jak odpoczne dlugo to niby jest okej ale do tego boli mnie podbrzusze tak jakby najnizsze miesnie brzucha i czuje ze to ma zwiazek z pachwinami, juz leci tak 4 miesiac bólu, nasila sie po wysiłku a na nastepny dzien nie moge ruszac nogami tak mnie boli przez nastepne pare dni, robilem usg jader i jamy brzusznej 2x co moze byc problemem? nikt nie wie co mi jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MAGDA Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 witam. proponuję przyjrzeć się stawom biodrowym oraz wykluczyć kręgosłup ldzwiowo-krzyżowy. ostatecznie staw biodrowo-krzyżowy, choć to mało prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tometka Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Tomograf moze cos pokazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marek Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Krzysztof możesz napisać czy uporales sie z ta dolegliwoscia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi