Gość Marcin Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Witam Mam pytanie odnośnie guzka, który pojawił się u mnie w zasadzie z dnia na dzień. Jest dokladnie umiejscowiony tak jak na tym schemacie : http://desmond.yfrog.com/Himg200/scaled.php?tn=0&server=200&filename=ucho.jpg&xsize=640&ysize=640 Wielkość to około jednego centymetra, raczej twardy. Czuje, że uciska na staw skroniowo żuchwowy, gdyż wyczuwam go podczas otwierania jamy ustnej. Guzek pojawił się dwa dni temu. Mam pytanie co to jest i do kogo się z tym skierować?? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Trudno mi określić bez bezpośredniego badania. Taka zmian z uwagi na lokalizację oraz szybkość powstawania może oznaczać np. kaszaka. Radziłbym w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 mam identyczny problem. Co zdiagnozowano Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Beata Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 ja też mam taki problem, czy coś u was zdiagnozowano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jan Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Dwa lata temu miałem identyczny guz. Diagnoza po biopsji: rak ślinianki przyusznej. Potem dwie operacje w trybie pilnym. Puki co, wszystko jest OK. Radzę nie pytać, lecz udać się do lekarza onkologa, a nie pytać specjalisty przez internet, który nie znając wyników dokładnych badań ma ocenić ,, jestem chory, czy jeszcze jestem zdrowy ?. A tak na przyszłość: przestańcie ludzie pytać: umrę za chwilę czy mam jeszcze poczekać. Mniej paniki, więcej rozsądku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bejta Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Łatwo Ci powiedizeć. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi