Gość Wiktoria Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Dziecko 2 marca br. skonczyło 13 miesiecy, lewe jadro nie zeszło do mosznej, usg wykazało ze jest z pachwinie (podobno dosc wyskoko), czy operacyjne sprowadzenie jadra jest konieczne i czy operacja ta jest konieczna?, czy odbywa sie pod narkoza?, jesli tak to czy narkoza nie jest niebezoieczna dla dziecka w tym wieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 czy operacyjne sprowadzenie jadra jest konieczne i czy operacja ta jest konieczna? - tak, taki zabieg jest konieczny, bo może dojść do powikłań związanych z nieobecnością jądra w mosznie (braku jego funkcjonowania, a w przyszłości do wystąpienia nawet nowotworu) czy odbywa sie pod narkoza? - w pełnym znieczuleniu ogólnym jesli tak to czy narkoza nie jest niebezoieczna dla dziecka w tym wieku? - jest w pełni bezpieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mama Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Moj synek 4 letni wlasnie jest po takiej operacji i potwierdzam ,że nie ma co sie obawiać .Jest 2 dzien po zabiegu i całkiem normalnie funkcjonuje nie liczac tego ze ma normalne obawy co do dotykania miejsca operowanego czyli troszke powyzej pachwiny i moszny 6 marca mial operacje a 17 juz bylismy w domku wiec długo nie leży się w szpitalu a i dziecko dośc szybko dochodzi do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bożena Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Wszyscy piszą o małych dzieciach,więc ja napiszę o moim synku,który ma 7lat. Zabieg miał wykonywany o godz.13:20,trwał jedną godzinę ponieważ syn jest troszkę otyły i zabieg wymagał więcej czasu.Otrzymał pełną narkozę.Tego samego dnia o 20:00 wyszliśmy do domu. Wszystko się udało.Był bardzo obolały,ponieważ jądro było w brzuchu i tam też miał nacięcie. Przy mosznie miał mały odważnik,którym było przywiązane operowane jądro.Po 7 dniach są usuwane szwy. Synek czuje się dobrze i wykonuje wszystkie czynności,które wykonywał przed zabiegiem. Pozdrawiam Wszystkich i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiktoria Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Serdecznie dziękuje za odpowiedz i informacje mam, które przeszły wraz ze swymi dziećmi przez to. Obawiałam się, czy aby nie jest przełużona w czasie operacja, ale czytam, że starsze dzieci poddawane sa operacjom tego typu. Dziękuję raz jeszcze za odpowiedz i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RAFAŁ Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 może mi ktos powiedziec czy konieczna jest narkoza przy tym zabiegu?,mój synek ma 8lat i miec taki zabieg nie wiemy czy wogóle jest on konieczny gdyz jadera zniakaja w pachwinie na pare chwil i znów wracają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hubert Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 moj synek ma 8 miesiecy i bedzie operowany,nie wiemy czego sie spodziewac i co wziasc z soba do szpitala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariola Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Witam mój synek ma dwa tyg i poszukuje chirurga na terenie Krakowa prosze o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi