Gość Zaniepokojony Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Witam, Mam prawie 15 lat i od kiedy pamiętam (już bardzo długo) miałem (generalnie rzadko) nagłe ruchy obu oczu na bok. Taki *atak* trwa może pół sekundy i występuje naprawdę rzadko. Polega na tym, że nagle bez żadnego bólu obie gałki oczne ruszają mi się równo, lekko na boki. Nie mam stwierdzonych żadnych chorób układu nerwowego, ani żadnych innych problemów z tym związanych. Zarówno rodzice jak i dziadkowie są zdrowi. Czy to może być spowodowane? Może to normalne? Dodam, że jestem raczej nerwową i niespokojną osobą i nie mam żadnych zaburzeń wzroku. Dodam jeszcze, że nie mam problemów z pamięcia i szybko się uczę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Oczywiście o problemie trzeba poinformować rodziców. Radziłbym jeszcze w tej sprawie skonsultować się z neurologiem. On określi czy aby nie masz jakiś ubytków neurologicznych, czy aby nie ma konieczności wykonania TK mózgowia (wykluczenia przyczyn organicznych takich zaburzeń np. guz). takie objawy czasami związane są także z nadpobudliwością nerwową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi