Gość Olga Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Podczas gastroskopi wykonywanej dwa lata temu lekarz stwierdził u mnie refluks i przepuklinę wślizgową. Przyjmowanie leków oraz zachowywanie diety powoduje zmniejszenie w znacznym stopniu objawów. Po każdorazowym odstawieniu leków objawy nasilają się. Kilka dni temu miałam wykonaną gastroskopię kontrolną, która nic nie wykazała. Czy jest możliwe wyleczenie refluksu i przepukliny tabletkami? Dlaczego jeżeli druga gastroskopia nic nie wykazała nadal mam objawy które nasilają się po odstawieniu leków? Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Czy jest możliwe wyleczenie refluksu i przepukliny tabletkami? - przepukliny na pewno nie Dlaczego jeżeli druga gastroskopia nic nie wykazała nadal mam objawy które nasilają się po odstawieniu leków? - radzę po jakimś czasie powtórzyć badanie, bo tabletkami nie da się zlikwidować przepukliny a z nią związanego refluksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi