Gość ANNA Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Witam bardzo serdecznie odebrałam wynik biopsji tarczycy moje rozpoznanie to.stwierdzono mał grupy i płaty tyreocytów bez cytologicznych cech złośliwości z cechami mataplazji kwasochłonnej,koloid Powiedziano mi iż mam powtórzyć usg za pół roku jezeli guz się powiększy to wtedy mam udać się na zabieg martwię się że za pół roku może być już gorzej proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Taki wynik biopsji cienkoigłowej nie wzbudza podejrzenia występowania nowotworu złośliwego. Jest to zmiana guzowata o typie łagodnym. Taką zmianę zazwyczaj wystarczy tylko obserwować jeśli jest niewielka. Wystarczy postępować według zaleceń endokrynologa. Proszę się nie martwić przez pół roku nie powinno dojść do zezłośliwienia zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Bardzo dziękuję za odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi