Gość _no Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Mam guza w policzku, na usg nic nie wyszło poza tym że jest *unaczynione obwodowo*. W biopsji znaleziono przede wszystkim komórki krwi (czerwone krwinki) i pojedyncze grupy zwykłych komórek ślinianki. Nigdy nie byłem w to miejsce uderzony, nie mam zielonego pojęcia skąd to się tam wzięło. Co może oznaczać taki wynik biopsji? Czy on jest jakiś abstrakcyjny czy zdarzają się takie przypadki? Powtórzyć biopsję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Radziłbym z tym guzem skonsultować się z chirurgiem. Być może konieczne okaże się całkowite usunięcie guza i poddanie materiału po zabiegu analizie histopatologicznej, która jednoznacznie odpowie w 100% czym jest guz. Biopsja cienkoigłowa nigdy nie odpowie jednoznacznie na to pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość A. Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Gdzie mozna zrobic taka biopsje???ja dostalam takie skierowanie,lecz gdy zadz do mojej kilniki powiedziano mi ze nie wykonuja takiej biopsji . I nie wiem dalej z tym zrobic. Czekam na pilna odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi