Gość Mariola Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam. Miesiąc temu miałam operację na przepuklinę. operacja nie była skomplikowana. Po niej została mi tylko 6-7cm bilzna w okolicy pachwiny, która ma szerokość 2 mm i jest bardzo mało widoczna. I w związku z tym mam pytanie, kiedy mogę iść pierwszy raz na solarium?? Wiem że nie wcześnie, ale ile muszę odczekać. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Nie jestem lekarzem, ale sama miałam identyczny zabieg przeprowadzony pół roku temu. Lekarz powiedział,że samej blizny co najmniej 6 miesięcy nie opalać. Chyba, że pod przykryciem. Osobiście w moim przypadku był to miesiąc od zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Jeśli chcesz korzystać z solarium to możesz tylko przylep na bliznę drobny plaster zasłaniający całą bliznę. Nie narażaj blizny na promienie ultrafioletowe przez około pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi