Gość Basia Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Na poziomie L4-L5 okrężne wypuklenie krażka międzykręgowego miernie uciskająca worek oponowy i korzenie rdzeniowe L5. Na poziomie L5-S1 mierna zwapniała przepuklina jądra miażdżystego krążka międzykręgowego tylna miernie uciskająca na worek oponowy i prawy korzeń rdzeniowy S1. Jest wynik z badania TK sprzed 3 lat.Mam pytanie czy stan mojego kręgosłupa mógł ulec pogorszeniu, ponieważ dolegliwości znacznie się nasiliły.Czy jest wskazana wizyta u specjalisty i ponowne badanie TK lub MRI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Mam pytanie czy stan mojego kręgosłupa mógł ulec pogorszeniu, ponieważ dolegliwości znacznie się nasiliły? - tak, nasilenie dolegliwości może wskazywać na pogłębienie się procesu zwyrodnieniowego kręgosłupa Czy jest wskazana wizyta u specjalisty i ponowne badanie TK lub MRI? - radziłbym wykonać kontrolne MRI oraz najlepiej jeszcze w tej sprawie skonsultować się z endokrynologiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roland Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 jestem po operacji kręgosłupa lędżwiowego i mam wstawiony stablizator i chciałbym wiedzić jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi