Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Trening siłowy przy stłuszczeniu wątroby

Gość marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Czy stluszczenie watroby i lekko podwyzszone alat i aspat okolo 60 jest przeciwwskazaniem to srednio forsownych treningów na silowni okolo godzinny trening ale dosc duzym obciazeniem ( w kg. ) Drugie pytanie czy moze taki trening spowoduje odtluszczenie watroby? poniewaz poprzez ten trening trace na wadze bo jestem dosc mocno obtluczczony, Chcialbym wrocic na silownie po dluzszej ponad przerwie, poniewaz przybralem nawadze kilkanascie kilo zaniedbalem diete piwko slodycze i watroba zaczela niedomagac. Moze pan doktor by mi doradzil jeszcze w takiej kwestii? Slyczalem ze aminokwas arginina pomaga regenerowac organizm ze podaje sie go nawet w szpitalach pacjentom po operaciach w celu lepszego gojenia ran a takze ze pomaga regenerowac watrobe. Czy pan panie doktorze slyszal cos nba ten temat? Dziekuje serdecznie

Czy stluszczenie watroby i lekko podwyzszone alat i aspat okolo 60 jest przeciwwskazaniem to srednio forsownych treningów na silowni okolo godzinny trening ale dosc duzym obciazeniem ( w kg. ) ? - nie jest przeciwwskazaniem czy moze taki trening spowoduje odtluszczenie watroby? - na pewno nie Czy pan panie doktorze slyszal cos nba ten temat? - tak, arginina regeneruje wątrobę i poprawia jej funkcję patrz artykuły: http://www.naturalneprodukty.com.pl/arginine-plus-p-134.html http://e-zdrowe.pl/inne-suplementy-diety-calivita/142-arginine-plus-calivita-pobudza-hormon-wzrostu-odtruwa-watrobe-detoks-masa-ciala.html http://www.sfd.pl/ARGININA_rzadzi__artykul-t198861.html

Dziekuje za odpowiedz na moje poprzednie pytania ale mam nastepne. Panie doktorze czy dieta miesna bardzo obciaza watrobe? Jeden lekaz mi powiedzial ze powinienem jesc duzo chudego mieca zeby zregenerowac szybciej watroba a inny ze mam ograniczyc mieso. A jak pan doktor uwarza? Zjadam prawie codziennie na sniadanie okolo 40deko drobiowych serc odtluszczonych i ugotowanych na miekko, zjadam je bo sa dosc tanie jak na mieso i trenuje i chhce nabrac masy miensiowej kosztem masy tluszczowej do tego obiad codziennie jakies miesoa nieraz i na kolacje mieso. Od zawsze jadlem duzo miesa ale teraz gdy trenuje jem go duzo wiecej. dziekuje

Gość Tomasz S

Po pierwsze chłopie.Jeżeli uszkodzisz wątrobę do takiego stopnia,aż będzie potrzebna operacja to radzę modlić się o siebie.Wymiana wątroby udaje się raz na milion. Do setna. Rzuć te cholerne papierosy i alkohol !!! Jeśli chcesz nabrać masy mięśniowej nie niszcząc wątroby radzę jeść tylko gotowane potrawy !!! Smażone uszkadzają wątrobę ... Druga sprawa -----* dieta kosztuje,radzę robić ją jeżeli chcesz dożyć do setki. Taniej wychodzi dieta niskokaloryczna dzięki której zlikwidujesz zwały tłuszczu. *Od zawsze jadlem duzo miesa ale teraz gdy trenuje jem go duzo wiecej.* Spalisz i dokładasz dwa razy więcej tłuszczu i nie dziw się,że jesteś grubasem. Polecam magazyn Men*s Health. Diety,ćwiczenia itp. Warto. Byłem raz na okładce tego magazynu.Mam 29 lat i nigdy nie piję i nie palę papierosów !!!