Gość Maria Mazowszanka Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witam zawsze po zjedzeniu mięsa (wyjątek - ryba gotowana na parze), zapiekanego żółtego sera i innych tłustych potraw występują u mnie mdłości, czuje zaleganie tego pokarmu w żołądku a po paru godzinach biegunka trwająca nawet do 2 godzin. Mój gastrolog stwierdził nerwice żołądka, ale to nie ma związku przecież.. nie mam żadnego pasożyta, przez 6 lat, od 13 do 19 roku życia, bylam wegetarianką. Co to może być i w którą stronę się przebadać? pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a.s. Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Warto zrobić USG brzucha, gastroskopię. Może Pani też spróbować zażywać któryś z preparatów zawierających enzymy trzustkowe (np. Kreon 10000- bez recepty). Może w grę wchodzi niewydolność trzustki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.