Gość Aneta Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Dzień dobry, mam problem z odczytaniem wynikow a do specjalisty jeszcze trochę musze poczekac : otóż mam wynik TSH 0,016, Ft3 7,44 a USG brzmi tarczyca położona prawidłowo dwupłatowa powiększona w całości o wymiarach: prawy płat około 60x19x14mm,V=7,98ml , płat lewy ok. 60x16x15mm,V=7,20ml. W obu płatach obszary hypoechogenne o śr. kilku mm, poza tym miąższ tarczycy jednorodny, normoechogenny, przepływ wzmożony.Proszę o interpretację tych wyników co do choroby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Wynik badania poziomów hormonów tarczycy ewidentnie wskazuje na jej nadczynność. Taki stan wymaga pilnego leczenia. Tarczyca zmieniona typu wola wielodrobnoguzkowego, koloidowego, nadmiernie ukrwiona jak w przypadku nadczynnej tarczycy. Taki stan wymaga konsultacji bezpośredniej endokrynologicznej i włączenia odpowiedniego leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aneta Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Dziękuję byłam u ginekologa-endokrynologa dostałam metizol przed 2 tygodniami jednakze dzisiaj wykonalam kolejne tsh ( zalecenie tamtego lekarza) i wynik to 0,006 dlaczego sie pogarsza( metizol biore 2x dziennie po 3 tabletki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi