Gość Anna Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Proszę o wytłumaczenie tego wyniku Naevus melanocyticus intradermalis cutis excisio complete Znamię było wycięte u mojej 65 letniej mamy , ma skierowanie na onkologię. Przeczytałam zamieszczone odpowiedzi, ale nie znalazłam odpowiedzi jak groźne to może się okazać, bardzo proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Naevus melanocyticus intradermalis cutis excisio complete - oznacza Znamię z komórek barwnikowych śródskórnych skóry. Wycięto całkowicie. Tak na prawdę nie wiem po co Pani mama jest kierowana na onkologię, gdyż wynik nie wskazuje na nowotwór. To zmiana zwyrodnieniowa, która została wycięta doszczętnie, więc leczenie praktycznie zostało zakończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi