Gość Adam Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Witam. Po zabiegu laparoskopowego usuwania żylaków powrózka nasiennego, który został wykonany na mnie 8 dni temu zauważyłem dzisiaj, że moja moszna się znacznie powiększyła po stronie po której były żylaki. W związku z tym mam pytanie czy jest to normalne? Boję się, że to przepuklina. I drugie pytanie: czy to normalne, że przed i po zabiegu jądro po drugiej stronie - obok tego przy którym były żylaki- było i jest dziwnie nabrzmiałe i twarde? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 W związku z tym mam pytanie czy jest to normalne? - tak, taki obrzęk po zabiegu żylaków powrózka nasiennego w jądrze bardzo często występuje i wycofuje się powoli czasami przez kilka tygodni czy to normalne, że przed i po zabiegu jądro po drugiej stronie - obok tego przy którym były żylaki- było i jest dziwnie nabrzmiałe i twarde? - jeśli urolog nie zauważył w tym jądrze nic niepokojącego to zapewne wszystko jest w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi