Gość Mariola Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Takie wyniki otrzymał dziś mój 66-letni tato. Z tego co się dowiedziałam jest to pewien rodzaj nowotworu ale dokładnie nie wiemy co to oznacza. Tato jest po kolonoskopii w wyniku której usunięto mu polipa. Od tego się zaczęło.Wiem co to jest adenocarcinoma tubulare ale nie mam pojęcia co oznacza dalsza treść wyniku.Proszę o szybką odpowiedż bo nie wiedza nas zabija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Adenocarcinoma tubulare G2 coli ex adenoma. Infilitario muscularis mucosae. - oznacza Gruczolakorak cewkowy G2 (o 2 stopniu zaawansowania histopatologicznego w skali 3-stopniowej) okrężnicy z gruczolakiem. Naciek mięśniówki śluzówki. Taka zmian jest rakiem wymagającym leczenia operacyjnego. Trzeba w tej sprawie pilnie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariola Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Dziękuje bardzo za szybką odpowiedż- dzisiaj mamy konsultacje z chirurgiem onkologicznym.Mam tylko nadzieje że trafimy na takiego który podejmie skuteczną metodę leczenia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi