Gość Michał Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Witam, od trochę ponad tygodnia widzialna i wyczuwalna jest narośl przy lewym jądrze między nim a penisem. Początkowo próbowałem to wycisnąć bo wiadomo,może to syf czy coś w tym stylu... Mam 19 lat i zaczynam się martwić, dodam tylko ,że dzisiejszego dnia kiedy lekko nacisnąłem to miejsce wypłyneło coś na styl ropy a potem jak bym wyciskał normalnego syfa... Dodam tylko ,że wycisnąłem prawie całe a guzek widocznie się zmniejszył... Może nie ma obaw do paniki,może to był właśnie zablokowany gruczoł potowy czy coś w tym stylu? Proszę o pomoc. Dodam tylko ,że mam nadzieję,że to nie rak jąder. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 To zapewne zropiały, zaczopowany gruczoł łojowy. Takie zmiany są dość typowe dla tej okolicy i nie wymagają jakiegoś specjalistycznego postępowania. Dokładna higiena tej okolicy i ewentualne okłady z Rivanolu powinny skutecznie zwalczyć ten problem. Jeśli do tego nie dojdzie to radzę w tej sprawie skonsultować się z dermatologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi