Gość Marcin Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Witam! Z powodu dyskopatii i zwyrodnienia kręgu lędźwiowego który **rozwalił** otoczkę nerwu kulszowego cierpiałem na ww rwe, minął rok i czasami podczas wysiłku fizycznego lub gdy źle sie **przeciągne** czuje lekki ból lub mrowienie w nodze , które to szybko mija. Biorąc to pod uwagę mam pytanie czy moge zacząc biegac co bardzo lubie i co przed rwą uprawiałem? Czy jogging nie spowoduje nawrotu rwy? serdecznie prosze o pomoc w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Raczej bieganie w przypadku rwy kulszowej jest przeciwwskazane. Najlepsze są ćwiczenia w odciążeniu czyli np. pływanie, odpowiednio uregulowany rowerek treningowy. Najlepiej byłoby w sprawie zakresu i rodzaju ćwiczeń skonsultować się z rehabilitantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi