Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Wzdęcia, dyskomfort w brzuchu i wypróżnienia po zapaleniu papierosa

Gość Tomek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 35 lat od pewnego czasu mam problemy zwiazane z tempym bulem brzucha nawet nie nazwal bym tego bolem a raczej dyskonfort i duze wzdecia, czasami pojawia sie sluz w kale a nieraz z domieszka krwi, rzadko sam sluz z domieska krwi zazywałem leki zmniejszajace wydzielanie kwasu załadkowego takie jak nolpaza, polplazol.orofar ale raczej poprawy nie było lecz jak odstawiłem te leki to do tego mam nieraz zgage, staram sie jesc czesciej a nie wielkie posiłki , bo nieraz po zjedzeniu talerza zupy uczucie jak bym zjadł 2 obiady, kał oddaje 1 dziennie czasami raz na dwa dni czasami wyglada jakby był porysowany i czesc pokarmu nie strawiona do konca, co moze byc przyczyna takich objawow???dodam ze lecze sie takze na depresje myslałem ze to moze jest przyczyna tych dziwnych wzdec dyskofortu itp,lecz krew mnie troche niepokoi,czy moze to byc zespoł jelita drazliwego....??/ robiłem poszerzone badania krwi i moczu , wszystko jest ok ,, tylko cholesteror lekko podwyszonygastroskopie mam miec dopiero za miesiac, potem prawdopodobnie kolonoskopie choc przyznam ze boje sie kolonoskopi i nie wiem czy pojde na to badanie,niestety jestem palaczem i dziwna rzecza jest to ze po zjedzeniu sniadania i zapaleniu papierosa mam szybko potrzebe pojscia do wc z kałem i czesto to zauwazam ze po zapaleniu papierosa od razu do wc tak samo jest w sytułacjach nerwowych od razu wc .....czy palenie tytoniu moze wywoływac taki objaw?? bardzo prosze o jakas porade co to moze byc z kad takie objawy jakie badania mam wykonac,, z gory bardzo dziekuje z powazaniem Tomasz

tak tez mtslałem, ciekawy jestem co jest przyczyna tych dolegliwosci i co to za choroba, niestety nikt oprocz Ciebie sie nie wypowiedział...:(( ale tak jak piszesz bez gastro i kolono pewnie nie bedzie wiadomo co to za choroba i z kad takie dolegliwosci, ???????