Gość Konstancja Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Dzien dobry. Panie doktorze od dłuższego czasu na obydwu rękach/ okolice przedramienia i poniżej łokci / mam kilka duzków o różnej wielkości, największy w granicach 10 mm.Są twarde i niebolesne, nie przesuwają się. Czyżby to były tłuszczaki ? Proszę mi napisac na ten temat. One mi nie przeszkadzają,ale ten dyskomfort w podswiadomosci.... dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Trudno mi określić bez bezpośredniego badania. Najczęściej w takiej lokalizacji występują właśnie tłuszczaki lub nerwiakowłókniaki. Radzę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z chirurgiem. On zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Radziłbym największe zmiany usunąć i poddać badaniu histopatologicznemu, aby dokładnie stwierdzić czym są te zmiany guzowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi