Gość Rena Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Witam.Na tylnej części szyi 2-3 lata temu pojawił mi się guzek,dziś ma ok.1,5 cm.Jest w kolorze skóry,średnio twardy,przesuwa się pod palcami.Najbardziej dokucza mi to,że mimo iż zawartość jest pod skórą to...śmierdzi.Wystarczy,że potrę go palcem to już czuję.I obok mam już dwa nowe malutkie...Szukałam informacji w internecie,ale nigdzie nie pisze o zapachu,co to może być?Kaszak?Tłuszczak?Czy może jeszcze coś innego?Dodam,że mój tata miał kilkakrotnie na plecach taką zmianę i usuwał ją chirurgicznie...Czy to może być dziedziczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 To zapewne skoro daje przykry zapach jest kaszak. Należy w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem, który zapewne usunie tą zmianę. Kaszaki raczej nie mają podłoża dziedzicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rena Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Dziękuję za odpowiedź:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maja Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Osobiscie usunełam mojemu znajomemu /starszy pan/ tłuszczaka z dolnej partii pleców.Po prostu, stosując dla dezynfekcji spirytus salicylowy i osłaniajac tłuszczak gazą /tryskał z duzą siłą w górę /jak mokra długa nic w kolorze bezowym/i brzydko pachniał/ , wydusiłam go jak sie wydusza zskórniki. Zabieg wymagał potórzenia po pół roku, a dzis /znowu po dluzszym okresie/ na jego miejscu byla juz tylko czarna kropka, a pod nia zwykły zaskórnik. Srednica tluszczaka przed wyduszeniem wynosiła ok. 3 cm kwadr.i wystawal ponad skóre nieco mniej niz centymetr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kara Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Mam pytanie odkrylam ze mam guzka na prawe rece obok lokcia bylam u lekarza i stwierdzil ze tom lipoma tluszczak zdziwilo mnie to bo to zwykly lekarz ani badania ani nic i juz stwierdzil sa male mam dwa czy to prawdopodobne ze bedzie wiecej jest to nowotwor niezlosliwy ale ciarki mnie przechodza na sama mysl chcialabym to usunac i miec z glowy czy beda pojawia sie nowe boje sie inni twierdza ze to genetycznie ja u mnie niky nie ma a mam 25 lat pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewelina Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Mam coś takiego również na karku, po wyduszeniu białej wydzieliny, ona znowu narasta i ma nieprzyjemny zapach porównywalny do wymiocin. żyję z tym ok. 15 lat i nic z tego sobie nie robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi