Gość E. Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam, Pamiętam, że mając 10-12 lat miałam objawy przepukliny pachwinowej (w pachwinie przy wysiłku fizycznym pojawiało się wybrzuszenie, które można było wepchnąć ponownie do środka). Niestety nikomu o tym wtedy nie powiedziałam. Teraz mam ponad 20 lat i nie mam żadnego z tych objawów. Zastanawia mnie czy jest możliwe że w moim przypadku ona zniknęła wraz z wiekiem? Czy jest sens w badaniu się na przepuklinę skoro nie mam żadnego z jej objawów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Tak może rzeczywiście się zdarzyć. Bardzo rzadko, ale czasami w wyniki wzmacniania się mięśni i powięzi powłok jamy brzusznej z wiekiem przepuklina zanika. Jeśli w chwili obecnej nie ma Pan żadnych objawów to niepotrzebne są w tym względzie badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi