Gość Maria Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam,jestem miesiąc po operacji usunięcia obu płatów tarczycy. Badanie histopatologiczne -wole guzkowate.Obecnie poziom TSH3 -23,59 mlU/l FT4-0,67ng/dl otrzymuje 50 mg Euthyrox., Calperos 1g / Zlecony przez dr. Endokrynologa / biorę od tygodnia. Poziom wapnia-9,15mg/dl . Jestem słaba ,pocę się,kłuję mnie serce ,czasami drętwieją mi usta oraz w miejscu blizny kłuję mnie ,boli.Nie gorączkuje.Gdzie powinnam się udać po pomoc.Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Takie wyniki świadczą o niedoborze hormonów tarczycy. Trzeba z tymi wynikami ponownie skonsultować się z endokrynologiem. Zapewne zwiększy dawki przyjmowanego leku Euthyrox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi