Gość Sławek Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Witam. Na podbrzuszu, parę miesięcy temu pojawił mi się guzek, myślałem że to od paska (sprzążki) -moze i tak jest, ze przemarznięte albo coś w tym stylu - nie wiem. Guzek jest wielkosci ok 2cm i lekko zaczerwieniony, przy lekkim ucisku odczuwam ból a guzek sinieje. W środku jakby ropa, może to wielki tzw. pryszcz, albo coś w rodzaju zimna które np. wyskakuje na ustach? Co to może być... ze tak dlugo sie trzyma, myślę ze w ciągu 3 miesięcy powiększyło sie o jakies pol centymetra.. Do jakiego lekarza sie zgłosic. Zdjecie pod linkiiem http://img824.imageshack.us/i/gulka.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Taki guzek raczej wskazuje na występowanie prawdopodobnie kaszaka. Radziłbym w tej sprawie udać się na bezpośrednie badanie do chirurga. Zmiana taka wymaga chirurgicznego usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slawek Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Ok dziękuję - okazał się kaszak, usunięty szczęśliwie - niestety głęboko wrośnięty, ale nie ma już :) lżejszy o 2 kg :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi