Gość Arek555 Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Co jakiś czas w okolicach odbytu tzn w odległości odbytu pojawia się jakby śliwka / guzek ( o pow 1,5 cm2). Jest dość bolesna. Siedzenie w tym czasie sprawia ból, innych dolegliwości nie ma. Z doświadczenia wiem, że samo przechodzi po kliku dniach, jednak tym razem wydaje się być dość długo i wyjątkowo duża. Wydaje mi się, że mogło to powstać po długotrwałym wypróżnianiu po urozmaiceniu diety. Proszę o poradę czy jest to coś niegroźnego i mogę leczyć to sam jakimiś lekami przeciwzapalnymi czy może to być coś bardziej poważnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 To prawdopodobnie pojawia się okresowo żylak odbytu, który jest w stanie zapalnym dlatego daje dolegliwości. Aby konkretnie stwierdzić co to jest najlepiej byłoby w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem. On po badaniu wyjaśni czym jest zmiana dokładnie i jak z nią postępować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi