Gość kasia Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Witam serdecznie. Jakieś 2 miesiące temu zauważyłam,że po lewej stronie w okolicach żuchwy pojawiło się opuchnięcie. Myślałam, że to jest związane z jakimś stanem zapalnym wywołanym problemem dentystycznym. Lewa strona okolic żuchwy była twarda i nabrzmiała, szczególnie przy podnoszeniu głowy do góry. Jednak od około miesiąca to nabrzmienie przemieniło się na początkuw mały guzek podkurny, który w ostatnim tygodniu urósł, stał się bardziej bolący. kiedy trzymam głowę normalnie to obramowanie guzka jest lekko zapadnięte i guzek mniej widoczny natomiast przy podnoszeniu głowy mocno do góry staje się większy i mocno widoczny. Co to może być??Będę wdzięczna o wszelkie wskazówki. wspomnę też, że guzek stał się bardziej bolący i większy w momencie, gdy byłam przeziębiona i brałam antybiotyki. nie wiem czy to ma znaczenie. Antybiotyk nazywa się Amoksiklav. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi