Gość Albert Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Mieszkam za granicą, parę dni temu urolog stwierdził, że to co mam na żołądziu to *lymphocele*. Doczytałem na internecie co to za problem ale nigdzie nie znalazłem polskiej nazwy. Czy ktoś mógłby mi pomóc. Wg. lekarza jest to niegroźne i nie wymaga leczenia. Jedynie wstrzymania się na jakiś czas od stosunków (masturbacji) oraz lekkiego uciskania/masażu w miejscu wystąpienia. Wtedy może przejdzie (albo nie). Wygląda to jednak niezbyt przyjemnie i chciałem się dowiedzieć jakie są moje opcje żeby się tego pozbyć permanentnie. Jest to wielkości zazwyczaj 2-3mm, czasem się powiększa do 4-5mm, a czasem znika całkowicie (ale na krótko). Wyczytałem, że można stosować krioterapię albo usuwanie laserem ale nie było jasne czy dotyczy to również zabiegów na penisie. cd.. To znowu ja . :) Być może powinienem od razu napisać na czym ten problem polega, może wtedy łatwiej byłoby zidentyfikować polską nazwę i może też pomóc innym. Ale lepiej późno niż wcale, więc opisuję co wyczytałem na anglojęzycznych stronach. Lymphocele jest spowodowane przyblokowaniem naczyńka którym płynie limfa, co powoduje gromadzenie się tejże limfy w jednym miejscu. Takie nabrzmiałe naczyńko przypomina naczynie krwionośne, ale w odróżnieniu od niego nie jest ciemniejsze, a może być nawet jaśniejsze. Nie jest bolące. Nie jest zbyt twarde, ale wyraźnie wyczuwalne gdy się naciśnie. Po pewnym czasie limfa odpływa i wszystko wraca do normy. Niestety często też powraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Choroby penisa zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/penis-pracie-czlonek-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi