Gość Oliwia Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam, w ciągu 2,5 tygodnia leukocyty spadły mi o ok 2000. W pierwszym badaniu miałam ich 6400, w drugim już 4300. W tym czasie zażywałam cyclo3fort z powodu pękających naczynek i bólów nogi. Czy lek ten może powodować taki spadek leukocytów? Nigdy wcześniej nie miałam problemów z morfologią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Nadal zakres leukocytów jest w zakresie normy. Poziom leukocytów może się wahać w dużych granicach i jeśli jest w granicach normy to nie budzi to żadnego niepokoju. Uważam, że wszystko jest w porządku i na pewno na ten stan nie ma wpływu zażywany lek. Wahanie poziomu leukocytów w zakresie normy jest naturalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Barbara Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Mogę Ci poradzić,że na odbudowę leukocytów przyjmowałam kwas foliowy,dawkę 10mg. przez 6 m-cy potem robiłam przerwę 6 m-czną i tak cały czas ponieważ mam zaburzone wchłanianie aminokwasów w jelicie a to może być przyczyną jakiejś bakterii.Lekarz powiedział mi, że 1 krwinka odbudowuje się pół roku.Miałam wyniki podobne do Twoich teraz stale utrzymują się na poziomie 4400. Przy zaburzeniu wchłaniania aminokwasów w jelicie mogą pojawić się w póżnieszym czasie problemy ze stawami, ponieważ aminokwasy niezbędne są do produkcji kalogenu w stawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi