Gość Mateusz Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam, Wyczynowo grałem w piłkę nożną, niestety musiałem mieć wstawiane siatki, gdyż nabawiłem się przepukliny pachwinowej. Po ok. 1,5 roku po operacji na jelicie w okolicy miednicy mniejszej zrobił mi się ogromny ropień (ok.7cm), lekarz stwierdził wylanie się wyrostka robaczkowego, ropień został ewakuowany przez odbyt. Po kilku dniach wykonano kolonoskopię w celu obejrzenia w jakim stanie jest wyrostek. Niestety jelito było tak zwężone, że kolonoskop nie dał rady przejść, tak samo było za drugim razem po upływie paru tygodni. Po zabiegu czułem się strasznie - przez długi okres czasu miałem stany podgorączkowe, zawroty głowy, bóle brzucha, przyśpieszone tętno, bóle stawów (kręgosłupa, żuchwy, mostka). Wyrostek robaczkowy nie został usunięty, a lekarze stwierdzili, że wszystkie moje objawy wynikają z przebytego stresu. Leczyłem się u gastrologa, neurologa, chirurga, a objawy nie ustąpiły. Każdy lekarz podejrzewał coś innego ale za każdym razem przeprowadzane badania nie potwierdzały diagnozy np.choroby Leśniewskiego-Crohna, jelita nadwrażliwego czy nerwicy. I tak minął rok, aż w końcu trafiłem na lekarza, który postanowił *spojrzeć* do środka. Po laparoskopii okazało się, że na skutek założenia siatek lekarz przypadkowo skleił część moich jelit i usunął zalegające zrosty. Myślałem, że po tej operacji wszystko będzie dobrze ale nie jest lepiej. Z biegiem czasu niektóre dolegliwości minęły ale zostały bóle głowy i zawroty, czasami ból brzucha, do tego doszło *strzelanie* i ból w kręgosłupie, czasami jego sztywnienie. Nie wiem czy to ma jakiś związek z tymi siatkami...jestem alergikiem może te wszystkie objawy to reakcja alergiczna na siatki lub na śrubę tytanową, którą mam w kolanie? Proszę o odpowiedź, te wszystkie dolegliwości trwają już prawie 1,5 roku. Powoli tracę nadzieję, że wyzdrowieję. Dodam jeszcze, że wyrostek był i jest zdrowy. Po usunięciu zrostów z jelita brzuch już tak nie boli ale inne dolegliwości mi dokuczają, opisałem je powyżej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi