Gość Przemek Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Witam! Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem czyraków. Ostatnio wyskoczyły mi na twarzy (jeden w okolicach górnej wargi, drugi w okolicach żuchwy). Byłem u lekarza (nie chirurga), który przepisał mi antybiotyk (Clindamycynę+Baneocin). W drugim dniu stosowania czyrak przy żuchwie otworzył się, przy drugim nie ma ujścia dla ropy. Czy jest konieczna ingerencja chirurgiczna, czy może wystarczy poczekać aż czyrak sam się otworzy pod wpływem antybiotyku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Radziłbym jednak w tej sprawie udać się do chirurga. Najlepsze w takich przypadkach jest leczenie zabiegowe. Czasami nie potrzeba w takich przypadkach leczonych zabiegowo nawet stosowania antybiotyków, aby wyleczyć taki stan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi