Gość Zenek Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Witam, mam 15 lat i nie jestem pewien co do tego czy mam stulejkę czy nie. sytuacja wygląda tak: podczas próby naciągnięcia skóry za napletek bez bólu udaje mi się to zrobić mw. do połowy napletka, potem zaczyna się ból ale mogę w całości zaciągnąć skórę za napletek natomiast przy wzwodzie jest gorzej, bez bólu udaje mi się odkryć ok. 1/3 napletka z bólem trochę więcej, ale na pewno nie całość moim zdaniem coś jest nie tak, od razu dodam że nie ma mowy o żadnej operacji, nie dam sobie *Przyjaciela* ciąć, z resztą kto normalny by dał? *) czytałem trochę o domowym leczeniu, tzn. stopniowym ćwiczeniu w ciepłej wodzie podczas kąpieli taki coś nawet skutkowało i naciąganie skórki przychodziło zdecydowanie łatwiej jak bez wody prosiłbym o poradę co dalej robić? czy na blinasie 15 latka takie rzeczy są sprawdzane? czy domowe metody zadziałają na *dłóższą metę* z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Używasz błędnych pojęć anatomicznych (napletek to ta skórka na żołędziu penisa, którą zsuwa się do rowka zażołędnego). W Twoim przypadku wygląda na to, że występuje zbyt wąski pierścień napletka. Czasami taki stan można wyleczyć przez ćwiczenia, miejscowe maści. Trzeba o tym problemie poinformować rodziców i udać się na konsultację najlepiej do urologa. On zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi