Gość Agnieszka Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Witam Bardzo proszę o interpretacje wyniku. Rozpoznanie to: Tu cruris dex dotyczy to czegoś co przyczepiło się :) do mięśnia brzuchatego łydki, w usg wielkość to 3,2/5,2 ze stanem zapalnym na ok 3 cm. Dokucza i boli. Nie wiem czy mam się tym martwić, bo nie daje mi to spać. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie Agnieszka Mielecka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Rozpoznanie to: Tu cruris dex - oznacza guz podudzia prawego - bez bezposredniego badania trudno mi określić czym jest guz - guz jest duży z odczynem zapalnym więc może jest właśnie typu zapalnego - do rozważenia wykonanie biopsji cienkoigłowej guza - oczywiście ten stan trzeba skonsultować z chirurgiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi