Gość Paulina Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Witam! Pół roku temu wykryto u mnie torbiel szyszynki, 2x1,5 cm. Czy może mieć ona związek z problemami z nauką? Nigdy nie miałam problemów z zapamiętywaniem, a od półtora roku jest coraz gorzej, mam już problemy z nauczeniem się na pamięć durnego zdania, co nie ułatwia mi studiowania. Nie wiem, czy powodem tego może być torbiel, czy powinnam szukać przyczyny gdzieś indziej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Proszę w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z neurologiem. Raczej torbiel szyszynki nie powinien dawać kłopotów z zapamiętywaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mark Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Mam podobny problem. Neurolog powiedział mi, że *raczej* nie powinna mieć wpływu... U mnie torbiel jest mniejsza, jednak jeśli zdaniem neurologa nie jest ona przyczyną spadku wydajności w zapamiętywaniu, to w czym może być problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi