Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Naciąganie mięśni i strzelanie ścięgien po plastyce tylnej krocza

Gość agusia

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem przeszlo 2 m-sce po operacji plastyki tylniej krocza.dziwganie miesni celem podciagniecia odbytu. niestety po te operacji dziwne rzeczy sie ze mną robią.umię naciagnac je w druga strone tak zeby byl luz ale one powracaja (nawet miesnie miedniczne w ta strone ktora zaciska mi wszystkie meisnie nawet przykregoslupowe.gdy chodze prosto miesnie wczepiaja sie w ten sposob jak zrobil to profesor,wowczas cala sylwetka sztywna,szyja,uczucie usztywnionego kregoslupa,plecow(ciagnacy do dolu (szarpie,ciagnie,przeskakuja miesnie).Od samej gory ku glowie do samego dolu oddzialywuje to nawet na konczyny no i na miesnie miednicy oraz posladkow.uczucie ciagniecia karku,zaciskanie zyl,przeskoki zylek(sciegien szyjnych).ciagniecie klatki(dekoldu do dolu)problem z pochylaniem z polozeniem sie na boku bo zaraz strzela wszedzie jakby miesnie obijaly sie o kregoslup(potworne bole).strzelanie we wszystkich sciegnach w ciele,nadwyrezenia calego ciala.(mam skolioze moze to ze wzgledu na to ) juz po operacji czulam sie jakby wyprostowana, naciagnieta, scisnieta we wszystkich miejscach ,nie umialam sie pochylac az raz sie schylilam i postrzelalo od gory ku glowie do dolu przy miesniach kregoslupowych.tetno serca wysokie poyzej 100.nigdy nie mialam z niczym problemu oprocz odbytu.pod wzgledem neurologicznym wszystko ok.tarczyca ok.ekg nietypowe niemiarowosc zatokowa z odstepem pr.(ciagle mam arytmie,badz zaciskanie w sercu). nie umie przeblagac profesiora o odkrecenie tego co zrobil bo odbyt niewypada ale ja biedna niewiem co mam poczac bo tak zyc nie potrafie.kogo ja znajde kto obnizy mi te miesnie i odciazy mi plecy ,miednice i reszte ciala od tych miesni ktore za mocno zostaly podciagniete i za mocno scisniete? 1.czy gdy szwy sie rozpuszcza istnieje szansa ze miesnie poszukaja se innego miesjca celem odciazenia calego ciala (aby cialo nie bylo scisniete czy poszerzy sie wtedy cala sylwetka i posladki (pytam bo operacji czulam sie tak ze moja budowa zostala zmieniona przez te podciagniecie i scisniecie. 2.czy pan wykonuje takie zabiegi?czy pan bylby w stanie mi pomoc?jestem z Rudy Śląskiej.prosze o kontakt email. 3.gdzie w ogole sa przyczepiane szwy podczas takiego zabiegu? czy cos jest wowczas robione przy miesniach miednicznych?

prosze o odpowiedzi na moje pytania. i chcialam sie zapytac 4.dlaczego te miesnie szarpią mną naokrąglo w lewo w prawo do tylu gdy sie schylam czuc jakby opadalo na dol i potem nagle wchodza spowrotem do kosci i tak o to szarpie mi za plecy za kregoslup caly czas jakies dziwne objawy. prosze o odpowiedzi na moje poprzednie 3 pytania oraz to czwarte