Gość Kamil Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Mam duzo objawów bardzo połączonych z nadnerczami, hormonami (nie licząc tarczycy), guzami przysadki. jakie są podstawy by lekarz skierował na szczegółowe badania by wykluczyć guza przysadki, torbiel nadnerczy, cushinga, addisona, guza chromochłonnego, conna? badałem się na oddziale gastrologicznym i nic nie wykryto, a objawy mam nadal i nie tylko gastrologiczne, więc szukam dalej. czyli np jak można dostać skierowanie może na tomograf, rezonans, lub badania kortyzolu, aldosteronu itd? u endokrynologa? Bardzo proszę o odpowiedź bo to bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z endokrynologiem. On po badaniu, przejrzeniu Pana dokumentacji medycznej, zebraniu wywiadu zadecyduje ostatecznie o dalszym postępowaniu (odpowiednich badaniach laboratoryjnych i obrazowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi