Gość Kaśka Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Mam pytanie niewiem co zrobić.Miałam robione UGS szyi i po lewej stronie podskórnie uwidoczniono hypoechogeniczną zmianę o wym.14x13 mm kolor Doppler nie unaczynioną torbiel? Węzły i śliniaki przyuszne bez uchwytnych zmian.Tą zmianę wyczułam u siebie w połowie listopada,poszłam do lekarza który znalazł jeszcze u mnie guza migdała, został on usunięty, był to brodawczak.Lekarz co do szyi stwierdziła że jeżeli powiększy się ta zmiana to żebym przyszła.Niewiem czy to tak zostawić i czekać czy lepiej iść do chirurga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Taka zmiana może oznaczać np. torbiel boczną szyi. Proszę, więc skonsultować się w tej sprawie z lekarzem, który kierował na badanie USG. Być może okaże się konieczne usunięcie zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi