Gość Ania Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Dostałam Wynik opisu wycinka z dwunastnicy i do końca nie wiem co on oznacza a wizytę mam za dłuższy czas. Rozpoznanie: duodenitis chronica minoris gradus Naciek zapalny złożony głównie z komórek jednojądrowych. pojedyncze kosmki nieznacznie skrócone. Stosunek IEL / 100 EC w normie. Co to oznacza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość axdek Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Rozpoznanie:przewlekły stopień zapalenia dwunastnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 A co ja mam z tym robić?? Jak to leczyć i czy to zapalenie ma jakieś konsekwencje w dalszej przyszłości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 duodenitis chronica minoris gradus - oznacza przewlekłe zapalenie błony śluzowej dwunastnicy - brak cech celiakii - to niewielkie zapalenie nie wymagające intensywnego leczenia i nie powinno powodować jakiś powikłań w przyszłości - decyzję w sprawie dalszego postępowania powinien podjąć gastroenterolog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igor Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 nienenenenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi